Al-Sadaf Porselen'in hisselerinin yüzde 49'unu alan Kaleseramik yönetimde söz sahibi oldu

Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada Irak'ta kurulu Al-Sadaf Porselen ve Seramik Kaşı Üretimi Limited Şirketi’nin yüzde 49’luk hisse alım işlemlerini tamamladığını duyurdu.

Al-Sadaf Porselen'in hisselerinin yüzde 49'unu alan Kaleseramik yönetimde söz sahibi oldu
Editör: admin
16 Ocak 2024 - 12:57

Yapılan açıklamada pay sahipleri arasında imzalanan hissedarlık Sözleşmesi kapsamında, ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak pay devir işlemleri tamamlandığı ve Al-Sadaf şirketinin sermayesine yüzde 49 oranında iştirak edildiği bildirildi.

Kaleseramik, Al-Sadaf'ın yüzde 49 hissesini 917 milyon 280 Irak Dinarı (yaklaşık 17 milyon 699 bin 564 TL) karşılığında satın aldı.

Bu satın alma, şirketin mevcut ortakları Mustafa Mohamed Fateh ve Hassan Zaid Tahseen'den gerçekleştiriliyor.

Kaleseramik bu alımla Al-Sadaf yönetim hakimiyetine sahip oldu. Devir sonrasında ise Al-Sadaf tarafından 10 miyon dolar'a kadar yapılacak sermaye artırımına Kaleseramik, diğer mevcut ortaklar (Ahmed Vahit Hüseyin yüzde 6, Ferhat Karrie Şahin yüzde 5, Hassan Ziad Tahseen yüzde 14,34, Ahmed Mumtaz Mohamed yüzde 11,33, Mustafa Mohamed Fateh yüzde 11,33, Hussam Khazal Mohamed yüzde 3) ile sahip olduğu pay oranında katılınacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum