CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'ne rüşvet operasyonu! 22 kişi gözaltında.

CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'ne rüşvet operasyonu düzenlendi. Operasyonda aralarında belediye başkan yardımcısının da olduğu 22 kişi gözaltına alındı.

CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'ne rüşvet operasyonu! 22 kişi gözaltında.
Editör: admin
18 Ocak 2024 - 11:19

 

 

HDR MEDYA GRUP iSTİHBARAT Servisinin edindiği b ilgiye göre operasyonun imar konusundaki usulsüzlükler nedeniyle yapıldığını ifade ediliyor

 


İstanbul Emniyeti’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri, Büyükçekmece Belediyesi’ne yönelik “Nitelikli Dolandırıcılık, Rüşvet ve Resmi Belgede Sahtecilik” operasyonu düzenledi. Operasyon, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında yapıldı. Aralarında bir Belediye Başkan Yardımcısı’nın da bulunduğu 22 şüpheli gözaltına alındı.

 

Gözaltına alınan Belediye Başkan Yardımcısı’nın İmardan Sorumlu Nuraydın Sak olduğu bilgisine ulaşıldı. Operasyonun, imarla ilgili bazı dosyaların üzerinden alındığı saptanan rüşvetler üzerine düzenlendiği ifade edildi.

 

Operasyonda Büyükçekmece Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü A.Ç. de gözaltına alındı. Baskın düzenlenen adreslerde yapılan aramalarda iki ruhsatsız tabanca, 20 bin lira nakit para, sekiz tam altın, iki yarım altın, 43 çeyrek altın ele geçirildi.

 

USULSÜZ YAPILARA İNŞAAT RUHSATI…

İddialara göre yapılan detaylı incelemelerde; bir inşaat firması tarafından Büyükçekmece İlçesi'nde yapılan, Nisan 2024'te oturumun başlaması planlanan yaklaşık değeri sekiz milyar lira olan toplam 140 lüks villanın inşasında temel atılmadığı, zorunlu olan fore kazıklarının çakılmadığı, sismik kontrollerin yapılmadığı, yapı denetimcilerinin hiçbir kontrol yapmadan sahte rapor düzenledikleri, belediye görevlilerinin de yine maddi menfaat karşılığında usulsüz yapılara inşaat ruhsatı verdikleri tespit edildi. Söz konusu tespitlerin, üniversite öğretim görevlilerinden kurulu olan Bilirkişi Heyeti Raporu, iki farklı Keşif Raporu ve belediye ruhsatlarının sahteliğine ilişkin Bilirkişi Raporu ile sabitlendiği belirtildi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum