İş insanı Moiz Mitrani'nin mali sıkıntıları olan birçok kişiyi, İsviçre bankasından kredi sağlayacağı vaadiyle dolandırdığı ortaya çıktı

Mitrani’nin mağdurlara faiz karşılığında borç para vererek senetler imzalattığı ve mal varlıklarını ipotek ettirip, eşinin üzerine geçirdiği belirlendi.

İş insanı Moiz Mitrani'nin mali sıkıntıları olan birçok kişiyi, İsviçre bankasından kredi sağlayacağı vaadiyle dolandırdığı ortaya çıktı
Editör: admin
28 Mart 2024 - 16:08

İstanbul polisi yıllardır Türkiye’de yaşayan ve kamuoyunda finans şirketi sahibi bir iş insanı olarak bilinen Moiz Mitrani’nin dolandırıcılık ve tefecilik şebekesinin lideri olduğunu tespit etti. 

CREDID SUISS BANK’TAN KREDİ VAADİYLE DOLANDIRDI

Moiz Mitrani ve beraberindeki bazı kişilerin, mali sıkıntıları olan birçok kişiyi İsviçre bankası Credıd Suıss Bank’tan kredi sağlayacağı vaadiyle dolandırdığı belirlendi. 

TEFELİK YAPTI, MAL VARLIKLARINI EŞİNE DEVRETTİ

Mitrani’nin ayrıca mağdurlara faiz karşılığında borç para vererek senetler imzalattığı ve mal varlıklarını da ipotek ettirdiği öğrenildi. Mitrani’nin ipotek konulan mal varlıklarını daha sonra 3’üncü kişiler üzerinden eşi Çiğdem Mitrani’ye ait firmalara devrettirdiği ortaya çıktı.

CEZAEVİNE KONDU

Bir mağdura ait firmayı 60 milyon lira zarara uğratan Mitrani’nin, el koyduğu firmaya borcu olan diğer firmalara da tehditle zorla senet imzalattığı belirtildi. Mitrani ile birlikte hareket eden 15 şüpheliye yönelik İstanbul ve Kırklareli’nde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı.

Ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda silah, fişek, çeşitli markalara ait 50 adet kol saati, çek ve senet ele geçirildi. Şüphelilerden 5’i adli kontrolle serbest kalırken, Mitrani ile birlikte toplam 3 kişi ise tutuklandı. 

 

HORMONLU VİLLALARINI PD YAZMIŞTI

Moiz Mitrani ve eşi Çiğdem Mitrani’nin Sarıyer’de Demirciköy’deki villalarını defalarca kesilen cezalara ve mühürlemelere rağmen kaçak olarak büyüttüklerini 12 Temmuz 2023’te ilk olarak Patronlar Dünyası yazmıştı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum