İzmir CHP adayını Cengiz İnşaat'mı belirledi?

İzmir CHP adayını Cengiz İnşaat'mı belirledi?
Editör: admin
30 Ocak 2024 - 13:43
“Martın sonu güzel oldu…”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2019 yerel seçimleri sonrası 26 Temmuz’da Afyon’da düzenlediği “CHP Belediye Başkanları Çalıştayı” bu sloganla hafızalarımızda yer etti.
CHP Genel Başkanı çalıştayda yaptığı konuşmada, “Güveni sağlamanın yolu belirlediğimiz 7 temel ilkeden geçiyor. Bu 7 temel ilkeyi belediyelere çerçeveletip asın ve bu 7 temel ilkeyi vatandaş da okusun. Sizler de buna bağlı kalarak bütün faaliyetlerinizi bu çerçevede yürütün. Bu neyi sağlayacaktır? Belde halkıyla belediye başkanı arasındaki güveni sağlayacaktır” dedi.

Bu temel ilkelerin 6. maddesi aynen şöyle diyor: “Yönetici atamalarında liyakat esasına mutlaka uyunuz. Partizanca uygulamalardan kesinlikle kaçınınız. Halkçılığın bir diğer temel ilkesi olan işi ehline verme kuralını her atamada göz önünde bulundurunuz…”

İzmir’in Karşıyaka Belediyesi, Nisan 2020’de Karşıyaka Şemikler Mahallesi’ndeki denize sıfır arazisini 20 milyon lira bedelle aynı arsada pay sahibi olan, AKP’ye yakınlığı ile bilinen ve “milletin a…na koyacağız” sözleri ile tanınan Mehmet Cengiz’e ait Cengiz İnşaat’a sattı.
Tartışma yaratan satış sonrası belediye satışın “hukuki” olduğunu savundu.
CHP Genel Merkezi tarafından da “hukuki olmasına karşı ahlaki olmadığı için” tepki çeken satış sonrası yaşanan gelişmelerden ikisi ilginçti.

Bunlardan biri Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin yaptığı açıklamaydı.
Uzun açıklamanın sonunda, “İmar uygulaması işlem adımları kanunu yükümlülükler getiren bütüncül uygulamalar olup bahse konu taşınmazlar üzerinde yapılan imar planı uygulaması ilgili yasalar kapsamında yapıldığı Harita ve Kadastro Mühendisler Odası İzmir Şubesi olarak kamuoyuna saygıyla sunulmaktadır” denildi.
Özeti, Karşıyaka Belediyesi “doğru” yaptı dediler.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Genel Merkezi ise yaptığı yazılı açıklamada, İzmir şubesinin açıklamasını “talihsiz” olarak değerlendirildi, görüş metninin TMMOB ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından benimsenen kamu yararı ilkesi ile örtüşmediği ifade edilerek “Konuya dair oda yönetim kurulumuzca inceleme başlatılmış olup söz konusu metnin odamız nezdinde bir geçerliliği yoktur” denildi.

Karşıyaka Belediyesi’nin AKP’ye yakınlığı ile bilinen ve “milletin a…na koyacağız” sözleri ile tanınan Mehmet Cengiz’e ait Cengiz İnşaat’a sattığı arsa konusunda ikinci ilginç açıklama ise, belediyelerde çalışan memur emekçilerin örgütlü olduğu Tüm Yerel Sen’den geldi.
İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Özgür Işık yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay hakkında yer alan haberde sayın Cemil Tugay’ın belediyenin denize sıfır arsa satışı ile ilgili olarak Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin yapmış olduğu inceleme ile herhangi bir usulsüzlük ve kamu zararı olmadığı belgelerle belirtilmiş olup, Karşıyaka Belediyesi’nde örgütlü ve yetkili sendika Tüm Yerel-Sen İzmir 2 No’lu Şube olarak belediye başkanı Sayın Cemil Tugay’ın göreve geldiği günden bugüne kadar ekonomik sıkıntılarla mücadelesinde makam aracını belediyeye gelir olsun diye satan emekçi dostu, dürüst, çalışkan ve başarılı belediye başkanına yapılan bu mesnetsiz suçlamaları esefle kınıyoruz” dedi.

Kısacası Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, CHP’li Karşıyaka Belediyesi’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun deyimi ile “AKP’nin beş müteahhidinden biri olan” Cengiz İnşaat’a arsa satmasını hukuki olarak doğru bulurken, Karşıyaka Belediyesi’nde çalışan emekçi memurların örgütlü ve yetkili olduğu sendika da yapılan haberlerin dayanaksız suçlamalar olduğunu vurgulayarak üzülerek kınadığını açıkladı.

Karşıyaka Belediyesi’nin Cengiz İnşaat’a arsa satışı, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin ve Karşıyaka Belediyesi’nde çalışan memur emekçilerin örgütlü olduğu Tüm Yerel Sen’in destek açıklamalarının tamamı Nisan 2020’de oldu.
Zaman akıp geçti.
İzmir Karşıyaka Belediyesi’nin “AKP’nin beş müteahhidinden biri olan” Cengiz İnşaat’a arsa satmasını destekleyenlerden Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin ve Karşıyaka Belediyesi’nde çalışan memur emekçilerin örgütlü olduğu Tüm Yerel Sen’in de bu tavrının nedeni ortaya çıktı.

Kendi internet sitelerine göre, Karşıyaka Belediyesi’nin Cengiz İnşaat’a arsa satmasının “hukuki” olduğunu savunan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin yönetimi Özhan Kaynarca, Nasım Tanrıkulu, Başar Özmen, Leyla Ayboğa, Tuğba Yıldırım, Sevin Uzuner’den oluşuyor.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı “emekçi dostu, dürüst ve çalışkan” olarak niteleyerek, yapılan “mesnetsiz suçlamaları kınayan” Tüm Yerel Sen İzmir 2 No’lu Şube yönetimi ise, Özgür Işık, İsmail Çam, Çağdaş Esin Hışır, Haluk Gökdoğan, Ahmet Sebilci, Tülay Ekmekçi Özcan ve Ömer Ekşi’den oluşuyor.

Dünyayı saran pandemi yüzünden hayatlarımız değişti.
Değişen sadece hayatlarımız değildi elbette, başka şeyler de vardı.


Aradan geçen on ayda hayatlarımız dışında Karşıyaka Belediyesi’nde de değişenler oldu.

Örneğin Karşıyaka Belediyesi’nin Cengiz İnşaat’a sattığı arsayı “hukuka uygun” bulan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin yönetiminde bulunan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nda Harita Mühendisi olarak çalışan Tuğba Yıldırım’ın da hayatı değişti.
Nereye gitti?
Karşıyaka Belediyesi’ne…
Ve ne tesadüf ki birkaç gün önce “Karşıyaka Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü” oldu.

Değişimler bununla kalmadı elbette.
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a desteklerini açıklayan Tüm Yerel-Sen İzmir 2. No’lu Şube yönetim kurulu üyesi İsmail Çam’ın da hayatı değişti.
Daha önce aynı belediyede memur olarak çalışan İsmail Çam da bir süre önce “Karşıyaka Belediyesi Arşiv Müdürü” olarak atandı.
Tıpkı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Afyon’daki belediye başkanları çalıştayında dediği gibi, “Halkçılığın bir diğer temel ilkesi olan işi ehline verme kuralını her atamada göz önünde bulundurunuz…” denerek.

27 Kasım’da Yargıtay üyeliğine seçilen İstanbul eski Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’ın, Yargıtay’da hiç iş yapmadan Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildiğinde ne dedik?
Türkiye’nin asıl sorunu iktidarı değiştirmek değil.
Türkiye’deki zihniyeti değiştirmedikçe, demokrasinin kurulmasının imkân yok.
İktidara iğneyi batırdık, anladık ki duymazlıktan geliyor.
Şimdi bu çuvaldızı kime bayıracağız?

kaynak: https://www.a3haber.com/2021/01/27/bu-bir-cuvaldizi-kendine-batir-haberidir-sen-bana-destek-ver-ben-sana-koltuk/?s=08

YORUMLAR

  • 0 Yorum