Polisin karısına, ilçe emniyette meslektaş dayağı

Polisin eşi dolandırıcılık için ilçe emniyet müdürlüğüne gitti. İddiaya göre burada müdür yardımcısı, kahve teklifini reddeden kadını “Beni kayda aldın” diyerek tekme tokat dövdü. Şikâyetçi olan genç kadın Patronlar Dünyası'na konuştu: “Ben darp edilmedim, işkence gördüm.”

Polisin karısına, ilçe emniyette meslektaş dayağı
Editör: admin
30 Ocak 2024 - 14:07

İstanbul’da görev yapan polis A.U. (35) ile eşi M.U. (24) ailevi nedenlerle boşanmaya karar verdi. Polis A.U. aile evine dönerken karısı yaşadıkları evde kalmaya devam etti.

Boşanma kararı üzerine genç kız iş aramaya başladı. Bir sitede “Çağrı merkezinde çalışmak üzere eleman aranıyor” ilanına başvurdu. Başvurduğu yerden aynı gün işe alındığı haberi geldi. İş görüşmesini şirket avukatı olduğunu söyledikleri Efe Gökdeniz ile yapacağı bilgisini aldı.

Avukat olarak kendini tanıtan kişi M.U.’dan maaş için hesap bilgilerini istedi. Ancak daha sonra kendini avukat olarak tanıtan kişi genç kızın hesabına gönderilen 110 bin TL’yi başka iki hesaba aktardı.

DOLANDIRICILARDAN ŞİKÂYETÇİ OLMAK İSTEDİ

Genç kadın sonradan ortada bir iş olmadığı gibi hesabını kullanan kişinin de avukat olmadığını öğrendi.  Bunun üzerine M.U. polis olan eşini arayıp yardım istedi. 23 Haziran 2023’te birlikte ilçe emniyet müdürlüğüne gidip şikâyette bulundular. Ancak genç kadın eşine sahte avukatın kendisini tehdit ettiğini ve tacizde bulunduğunu anlatınca ertesi gün gidip ek ifade verdiler.

İşte ne olduysa o gün oldu. Olayla ilgili suç duyurusu ve disiplin soruşturması ifade tutanaklarına göre ilçe emniyet müdürlüğünde genç kadının başına şunlar geldi…

İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı E.A. genç kadını odasına çağırıp olayla ilgili sorular sordu. Ardından “Sen biraz gerginsin. Sen biraz sakinleş sonra konuşalım” dedi.

BANA KAHVE İKRAN EDERSİN…

M.U. çay ve sigara içtikten sonra tekrar odaya geçti. E.A. genç kadına tacizle ilgili sorular sordu. M.U.’ya soda ve sigara ikram eden E.A. “Sen merak etme ben o. çocuğunu yakalatıp getirtirim. Daha sonrasında sen bana kahve ikram edersin” dedi. E.A. , genç kadının “Hayır” demesi üzerine “Sen bana ego mu yapıyorsun” diyerek odasından çıkardı.

“SAATLE BENİ KAYDETTİN” SUÇLAMASI

Genç kız ek ifadesini verdikten sonra tekrar E.A.’nın odasına götürüldü. E.A. genç kadını kolundaki akıllı saatle kendisini kayda aldığı öne sürüp saati istedi. E.A., bir kadın polis çağırtarak genç kadının üzerini iç çamaşırlarıyla kalacak şekilde arattırdı. Ardından M.U.’nun cep telefonunda dabir şey bulamayınca Icloud şifresini istedi. M.U.’nun verdiği şifre yanlış çıkınca E.A. kıza tokat attı. Genç kız takla atarak yere düştü.  Genç kadını verdiği şifreler yanlış çıkınca E.A.’nın şiddeti de arttı.

Genç kadının anlatımına göre E.A., M.U.’yu saçından tutup yere fırlattı, yüzüne ve vücuduna yumruklar attı, tekmeler attı, makam sandalyesiyle sırtına vurdu, havlu getirip genç kızın ağzına geçirip kendine çekti, elini boğazına kadar soktu, boğazını sıktı

POLİS OLAN KOCASINI DA TEHDİTE ETTİ

E.A. daha sonra M.U.’nun polis olan eşini de bir odaya çekip “Eşinle birlikte ne işler çeviriyorsunuz? Seni ihraç ettiririm. Her şey benim elimde seni buraya gömerim” dedi.

Genç kadının şüpheli sıfatıyla savcılığa çıkartılacağı belirtilerek A.U. eve yollandı.  M.U. ertesi gün öğlen saatlerinde iki sivil polis tarafından evin önüne bırakıldı.  A.U. eşini alıp hemen hastaneye götürdü ve darp raporu aldılar.

Ardından nöbetçi savcılığa giderek ilçe emniyet müdür yardımcısı E.A. ve yanındaki polislerden şikâyetçi oldular.

A.U. ertesi gün görev yaptığı polis merkezine gittiğinde E.A.’nın talebi üzerine silahının alındığını ve Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildiğini öğrendi.

Bu arada E.A. da savcılığa genç kadının saatini ve telefonunu vererek “Beni kayda aldılar” diyerek şikâyetçi oldu. Ancak yapılan bilirkişi incelemesinde telefondan hiçbir şey bulunamayınca dosyaya takipsizlik kararı verildi.

M.U. daha sonra CİMER’e şikâyette bulundu. Bunun üzerine E.A. hakkında disiplin soruşturması açıldı.

"BEN DARP EDİLMEDİM İŞKENCE GÖRDÜM"

M.U. Patronlar Dünyası’na yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ben orada müdür yardımcısı tarafından darp edilmedim. Ben orada işkence gördüm. Psikolojim bozuldu. Öğrenebildiğim kadarıyla E.A. ile ilgili savcılıkta tacizden 4 suç duyurusu daha varmış. Bir kadın polis memuru da E.A. hakkında CİMER’e şikâyette bulunmuş. Son olarak bir erkek poliste E.A. hakkında çok sayıda kadına yönelik tacizde bulunduğu gerekçesiyle CİMER’e yazmış. Savcılığa suç duyurusunda bulunmak için gittiğim adliyede karşılaştığım iki polis E.A.’nın bana taciz de bulunup bulunmadığını sordu. ‘Hayır’ deyince E.A.’ çok sayıda kadına tacizde bulunduklarını anlattılar.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum