Rus muhalif Navalni cezaevinde öldü

Tutuklu Rus muhalif Aleksey Navalni, cezaevinde hayatını kaybetti. Navalni'ye, "aşırılık yanlısı örgüt kurmak, finanse etmek ve eylemde bulunmak" suçlamasıyla 19 yıl daha hapis cezası verilmişti.

Rus muhalif Navalni cezaevinde öldü
Editör: admin
16 Şubat 2024 - 15:03

Tutuklu Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni, cezaevinde hayatını kaybetti.

Reuters'ın haberine göre, cezaevindeki Rus muhalif Navalni hayatını kaybetti. Navalni'nin ölümü cezaevi yönetimi tarafından açıklandı.

Rusya'da tutuklu olan ve geçtiğimiz Aralık ayında 20 gün boyunca haber alınamayan muhalif avukat Aleksey Navalni'nin Kuzey Kutbu'na yakın Yamal Yarımadası'ndaki bir hapishanede olduğu açıklanmıştı. Navalni, resmi sosyal medya hesabından Kuzey Kutup Dairesi'nin içinde yaşadığını belirterek kendisini Noel Baba'ya benzetmişti.

Navalni, 6 Aralık'ta tutuklu bulunduğu Rusya'da başka bir hapishaneye gönderilmiş ve avukatları Rus muhalifin yerini bilmediklerini açıklamıştı.  Navalni, yaptığı açıklamada başka bir hapishaneye naklinin 20 gün sürdüğünü belirterek "Artık Kuzey Kutup Dairesi'nin içinde yaşıyorum. Yamal'daki Kharp köyünde. En yakın kasabanın güzel adı Labytnangi'dir" demişti.

2021'DEN BU YANA CEZAEVİNDE

2021'den bu yana cezaevinde tutulan Navalni'ye, "aşırılık yanlısı örgüt kurmak, finanse etmek ve eylemde bulunmak" suçlamasıyla 19 yıl daha hapis cezası verilmişti. Navalni, söz konusu suçlamaları reddediyordu. 

Navalni'nin sevk edildiği ceza kolonisi, başkent Moskova'nın yaklaşık 1900 kilometre kuzeydoğusunda bulunuyordu. Bu tür hapishaneler Rusya'nın 'en tehlikeli' suçlularına ayrılıyor.

Navalni, Putin'in en önemli rakiplerinden biri olarak görülüyordu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum