Tahsin Ataizi

Tahsin Ataizi

[email protected]

KEŞKE

03 Haziran 2021 - 09:49

Allah hiç kimseye keşke dedirtmesin, Devleti-Ülkesi-Ortamı ve de şahsi bir işinden ve icraatlarından dolayı…

Kuran-ı Kerim de konusu İSTİŞARE olan bölüme dikkat buyurulursa… İnsanoğlu kendini ve yapacağı işlerde bir nebze olsun GARANTİ ye alır ki; KEŞKE deme olasılığı % olarak mutlak yok olsun, Olmaz ise de; hatalı davranış ve icraattan dönülmüş olur.

Zira : “ YANLIŞI NEREDE KESERSENİZ DOĞRUYU ORADA O ANDA BULURSUNUZ!” Bu benim şiar edindiğim, ASKERLİKTE astlarımla istişare ederek, Operasyon ve mücadele edeceğim konularda güç kazanarak, doğruyu bulmuş olurum. Çünkü “ Allah bir ve doğru tektir.” İtirazı olan var mı? Bir konuda iki doğru çıkmaz…

Değinmek istediğim konu: KANAL İSTANBUL. Bu hususta komutanlarım ve bu işin akademisyenleri ile yaptığım çalışma ve istişarelerde; KANAL İSTANBUL’UN TEMELLERİNİN Haziran sonunda atılacak olması anlatılamayan zarar/ziyan/ hatalar zincirinin hususlar sonrası; Kar mı? Zarar mı? Terazinin kefesine konulmadan! Bir durum Muhakemesi yapılarak kim? Ne zaman? Nerede? Nasıl? Ne yapacağı Karar’ına varılmalıdır. Önceki yazımda: Mahsurları açıkça sıralamama rağmen konunun akademisyen komutan arkadaşlarıma sorularak danışılarak mütalaa edilmesi arz ve teklifimdir. Hiç kimse her şeyi tam olarak bilemeyebilir. Normaldir. Ancak Askeri Stratejik hususları dile getirilerek danışılacak kişi ve ekibi bence naçizane fikrim: Genelkurmay eski Bşk.ımız ve şimdiki M.S. B.’ımız Sn. Hulusi Akar’dır.

Konunun gündeme getirilmesi, daha vakit varken yoksa sonuç: Türkiye’m için hüsran acı olmasın. Trakya elimiz! Elimizi verip, kolumuzu kaptırmayalım… ( Bir harekat kanal, Zırhlı birlik harekatını engeller…)

Lozan’ın akabinde, Montrö ile lehimize kontrolümüze çevrilen Boğazlardan, Adeta Montrö’yü çiğnememize sebep olur. Rusya ‘nın özellikle USA’ya Hoş geldiniz Karadeniz’e bizi kontrol altına almak için aferin demez çıkacak bir patırtı da, Trakya Boks ringine döner. Tabiri caiz ise Rusya ve USA’nın karşılıklı SALUD Atışı ve Havalı taarruzları ile atışma ve lütfen lütfen … DİKKAT!

Torunlarımın- Çocukları “Ya benim” dedem de ne biçim Askermiş! demesin. Neden müdahil olmamış ki, Hem de Albaymış… Ama bu yazı tarihe bir not düşmek ise; “ Şöyle der herhalde, torunumun çocukları; “Müdahil olmak demokratik ülkeler de DARBE olarak yorumlandığı için yapmamıştır. Müdahale diye düşünür ve o zaman hayatta olmayan dedesi ve dedelerin günahını da almamış olur. Akademisyen komutanlarım lütfen dikkat Sn. Hulusi AKAR komutanım’a M.S.B. Selam sevgilerimle

Tğm. Ve Ütğm. Liğimde Trakya’da görev yapmış Trakya’nın, Askeri yönden stratejik konumu ile araştırması etüdü yapılmadan; Tğm. Ve Ütğm. Ligim döneminde görev yaptığım Trakya bölgemizi mütecavize karşı savunma da Askeri Stratejik yönden de değerlendirilmesi şarttır. Aksi taktirde sadece; coğrafi konum, topografik şartlar, deprem bölgesi, tarım arazilerinin ok olması, bölge trafiği, haksız rant elde edenler, Montrö anlaşmasına göre bu kanalın kullanıp kullanılmaması, getirisi-götürüsü, mail açıdan da hesap edilerek çevre mühendislik etütlerinin de mutlaka doğru ve tarafsız olarak değerlendirilmesini, İstanbul Boğazı varken; zorla bu kanalı kullandırmanın metazori olarak yapılamayacağı, Doğal gaz/Petrol boru hatlarını tamamlandıktan sonra gemi trafiğinin azalacağı, Konuya Rusya ve Amerika cephesinden de bakılmasını, zira Montrö bizim Türkiye Cumhuriyeti’nin boğazlardaki emniyet sibobumuzdur. Unutulmaması dolayısıyla USA’nın çok eski bu planın uygulanırdık derecesini Rusya açısından da ( USA’nın Karadeniz de adeta üsleneceği ve Rusya’yı kontrol altına alabileceği de düşünülerek, bu planın uygulanmamasını B.çekmece’de Ecz. arkadaşım Celal Öcal’ın İstanbul kanalına karşı düşüncelerini de aşağıdaki aktarmak istedim.

TÜRK MİLLETİ

Kanal İstanbul’u tanıtan bilgilerin paylaşılmasıyla bu projenin yanlışlığının ve uygulanmasının getireceği mahzurları uzmanlar ortaya koymuştur. Bu sebeplerin biri de, üzerinde bulunduğumuz tarihi Küçükçekmece Köprümüzün de yol olacağıdır.

Bu yönde tepki almak istemeyen AKP iktidarı bu gerçeği bildiği için Kanal İstanbul Projesi detaylarını paylaşmamıştır. Ancak basında yer alan haberlerde görüldüğü gibi bu projenin uygulanmasıyla üstelik hakkında devletimizin 1. No’lu Kültür ve Tabiat varlıkları Koruma kurulu kararı bulunan Köprümüz, devlet tarafından yok edilecektir.

Dünyanın hayranlıkla değerlendirdiği Sultanahmet, Şehzadebaşı, Selimiye Camileri hakkında yıkım kararı alınmasına benzer bir karar, asla kabul edilmez, mazur görülemez.

Bu projenin sahibi Sayın Cumhurbaşkanımıza çok sevdiğini söylediği Mehmet Akif Ersoy’un şiiriyle cevap veriyoruz.

“ Hadi gel yıkalım şu Süleymaniye’yi desen,

İki kazma kürek, iki de ırgat gerek,

Ancak hadi gel yapalım şunu geri desen,

Bir Sinan, bir de Süleyman gerek …”

 

Siz benzer birçok yapı yaparsınız ama KÜÇÜKÇEKMECE KÖPRÜSNÜN BİR BENZERİNİ ASLA YAPAMAZSINIZ çünkü siz SÜLEYMAN DEĞİLSİNİZ VE YANINIZDA MİMAR SİNAN’INIZ YOK!

Kanal İstanbul, tarihi köprümüzü yok ederken, Küçükçekmece de yaşayan insanımızı da yapılacak en yakın köprüyü kullanmak zorunda bırakacak, evine işine gidişte çok uzak bir yolu kullanmaya mecbur kalacaktır.

Osmanlı dönemi ordunun sefere çıkarken, seferden dönerken kullandığı Menzil yolu üzerindeki Küçükçekmece Köprümüz: son dönem Balkan Savaşı, 1. Dünya Savaşı, İstiklal Savaşı dönemlerinde de çok büyük hizmet gördü. Her gün binlerce insanımızın kullandığı köprümüz Kanal İstanbul için yok edilmek isteniyor. Bu tarih katliamını asla kabul etmiyoruz ve Küçükçekmece Köprüsünü yıkılmasına izin vermeyeceğiz. Sessiz kalmayacağız.

Yaşadığımız pahalılık, işsizlik, Türkiye’mizin demografik yapısının bozulmasını göz ardı eden Suriyeli sorunuyla boğuşmakta olan Türk Milleti, şimdi de Kanal İstanbul’la hayatının çok önemli bir parçası olan KÜÇÜKÇEKMECE KÖPRÜSÜNÜN YIKILMASINI İSTEMEMEKTEDİ ve YIKILMASINA DA İZİN VERMEYECEKTİR.

Bu konuyu Cumhurbaşkanımız R.T.ERDOĞAN’ın tekrar değerlendirmesini arz ediyor, Türk Milletini daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.

TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR ve İNSAN HAKLARI DERNEĞİ Başkanı Celal ÖCAL

Tiyatrocu Ahmet KAYA

YORUMLAR

  • 0 Yorum